Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal in de catering en maaltijden die we leveren. Vandaag de dag is het nog lang niet altijd duidelijk waar je product vandaag komt, bij wie het vandaag komt en hoe het gemaakt of geteeld is. Daarnaast is het vaak ook lastig om te weten welke impact voeding op de wereld heeft. We streven ernaar om dit zo goed mogelijk te onderzoeken zodat wij een eindproduct kunnen maken waar we volledig achter staan.

Duurzaamheid komt bij ons voort uit de volgende 6 punten die allemaal met elkaar in verbinding staan:

Oorsprong

We halen onze producten zo dicht mogelijk bij huis vandaan. Kruiden kweken we in de zomer in eigen tuin. De meeste groenten die we gebruiken komen uit een straal van 50km rond Rotterdam. Mochten de producten niet in de buurt te verkrijgen zijn kijken we eerst in Nederland.

Samenwerken

Duurzame relaties zijn heel belangrijk. Samenwerken is enorm belangrijk om met elkaar echt impact te maken. Het liefst werken we samen met lokale ondernemers, zo kunnen we snel schakelen en stimuleren we lokale economie.

Logistiek

De kleinere cateringklussen bezorgen wij met de elektrische bakfiets in Rotterdam. Voor grote klussen maken we gebruik van deelauto’s. Zo behouden we de milieu impact minimaal.

Verpakking

We presenteren onze happen en maaltijden op mooie schalen. Mocht de gelegenheid vragen om disposables dan zijn deze van biologisch afbreekbaar en/of gerecycled materiaal gemaakt.

Natuurlijk

Groente spelen bij ons de hoofdrol. Veel van onze groente zijn volgens duurzame/biologische principes geteeld. We beïnvloeden onze ingrediënten niet met onnatuurlijke stoffen. Op deze manier krijgen we een puur, lekker en eerlijk eindgerecht.

Circulair

WVanzelfsprekend recyclen we ons afval. Onze snijresten en ‘’te veel’’ ingekochte groenten maken we in, fermenteren, roken of gaan in de soep. In de keuzen van onze producten kiezen we vaak voor producten die ‘’niet mooi’’ genoeg zijn voor in de supermarkt maar niet onderdoen in kwaliteit. Daarnaast maken we regelmatig producten van reststromen zoals oud brood een bierbostel.